Rapid Environment Editor


Utilizatorii de Windows prea rar au nevoie să lanseze aplicaţiile din linia de comandă… dar când ai nevoie ţi-ar conveni ca executabilul să îl poţi lansa din orice director te-ai afla atunci. Pentru aceasta, ştim bine, trebuie să adăugăm calea spre respectivul executabil în PATH. Este o metodă relativ simplă (desigur, cu riscuri pentru neexperimentaţi), iar dacă recomand RapidEE pentru aşa ceva este doar pentru că programul poate mult, mult mai mult. În plus are interfaţă în limba română, aşa că unii ar putea prefera să îl folosească în locul săpării după PATH.

imagine

Ca să rămânem la subiect, în panoul din stânga, cu Variabile de Sistem, apare şi Path. Dăm click dreapta şi alegem Adaugă valoare. Ce mai rămâne este să indicăm calea spre folderul unde este executabilul pe care dorim să îl putem accesa de oriunde. Aplicaţia trebuie lansată cu drepturi de administrator (click dreapta în Explorer şi lansaţi cu drepturi de administrator) pentru ca să meargă butonul de salvare. După ce aţi salvat… treaba este terminată. Putem verifica. În MS Explorer, în orice folder am fi (alegeţi altul decât cel unde este aplicaţia pe care dorim să o lansăm) ţineţi pe Shift şi daţi click dreapta (pe un spaţiu gol): vom avea opţiunea Open command window here. Lansăm şi scriem numele executabilului. În cazul meu am adăugat arhivatorul 7z. Merge lansat şi din directorul programului RapidEE, ca de altfel de oriunde, din orice director.

imagine

Să nu uit: RapidEE poate fi luat şi ca arhivă (versiune portabilă), deci nu numai cu instalator. E bun de păstrat pe calculator pentru că, repet, poate mai mult decât să opereze pe valorile din variabila PATH. Este întreţinut constant şi merge şi pentru Windows 8, pentru sisteme pe 32 dar şi pe 64 de biţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *