RSS Feed Reader pentru Chrome


Nici nu îmi vine să cred că au trecut peste trei ani de când am scris despre RSS Live Links, o extensie pentru Chrome care pentru mine a fost aur curat până acum câteva săptămâni. Desigur, urmăresc zeci de feed-uri, unele legate de tehnologie, dar câteva mă interesează să le am mai prompt sub ochi (şi acestea, vedeţi mai jos, nu ţin de tehnologie). De aceea foloseam RSS Live Link, ca în Chrome să văd imediat cum a apărut ceva nou. Dar de vreo 2-3 săptămâni extensia, la mine cel puţin, a făcut unele probleme (din vina mea, mă explic la final). Aşa am pornit după alternative.

imagine

Şi am găsit RSS Feed Reader, o extensie care are şi o versiune comercială, dar ceea ce primim gratuit va fi îndeajuns pentru mulţi. Şi m-am bucurat să văd nu doar o interfaţă mai îngrijită decât la RSS Live Links, dar şi unele facilităţi în plus. Îmi place în special sistemul de notificări (ca la primirea de emailuri), plus că pot merge şi să marchez ca citite materialele care consider că nu mă interesează. Evident că folosirea ei nu este complicată. Adaugi feed-urile, configurezi nişte setări (nume afişat, număr de articole, frecvenţă de verificare…) şi atât. Avantajul major este că dacă într-un Feedly (ah, unde eşti tu, Google Reader?!) mergi tu să vezi ce e nou, cu o astfel de extensie vine ceea ce este nou la tine.

imagine

PS: Concluzia este că ambele extensii sunt utile. Cu RSS Live Links m-am prins în cele din urmă care era problema: acelaşi cont pentru Chrome îmi era activat pe două calculatoare. Când amândouă erau pornite, detecta articolele noi pe un calculator, dar nu le mai arăta şi pe celălalt. Când am lăsat contul din Chrome doar pe un calculator totul a revenit la normal. Şi totuşi, acum stau cu RSS Feed Reader pentru că mi se pare mai îngrijit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *