Vex: pentru dialoguri (cică de secol XXI)


„Dialogs for the 21st century” ar duce cu gândul la ceva iniţiativă scriitoricească, dar este vorba de o bibliotecă pentru jQuery ce permite un sistem flexibil de ferestre (pentru dialoguri). Desigur, secolul XXI nu înseamnă alb şi negru, chiar şi cu simplitatea de design a la Windows 8. În fapt aspectul rudimentar cu care eşti întâmpinat în pagina demonstrativă a lui Vex este o invitaţie la a ne imagina noi ce putem face, dat fiind că suntem în control la capitolul design.

imagine

După ce aţi trecut de demo-ul poate nu foarte sugestiv, vă recomand să studiaţi Vex de aici. Veţi vedea că cu Vex se pot implementa cele trei tipuri comune de dialog: tip alertă (un mesaj cu un buton), tip confirmare (un mesaj, de regulă întrebare, cu două butoane, unul din el însemnând o acţiune) şi tip complex, în care putem să avem de exemplu un formular, cum se vede în captura de mai jos. Avem de introdus minim un fişier JS (cu două combinate de fapt) şi unul CSS. Există câteva teme gata de folosit, care mai înseamnă un CSS. Sau, desigur, puteţi scrie propria temă.

 imagine

Una peste alta, pare simplu de folosit. Dacă sunteţi în căutarea unui sistem de ferestre care să meargă pe desktopuri şi pe mobile, Vex ar putea fi soluţia. Dacă după teste vă convinge :).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *