The Room (I şi II) pentru Android şi iOS


Poate sunt 20 de ani (nu mai ştiu exact) de când eram fascinat de Myst, un joc care te lăsa într-o lume părăsită şi tu trebuia să afli ce s-a întâmplat şi să manevrezi tot felul de obiecte ale căror funcţionare nu era tocmai clară. Cam acelaşi sentiment plăcut l-am avut cu jocul The Room. Eu mi l-am luat pentru Android, primul pe moment, dar probabil voi lua şi partea a doua. Primul joc pentru Android, respectiv pentru iOS; al doilea joc pentru Android, respectiv pentru iOS.

imagine imagine

După reţeta Myst, nu pricepi prea multe la început. Apar diverse bileţele care merită citite pentru atmosferă, dar mai rar furnizează indicii exacte. Totuşi, nu vreau să vă descurajaţi să le citiţi. Drept urmare veţi începe să studiaţi ce aveţi pe masă: de-a lungul celor 5 capitole se va schimba maşinăria de studiat. Apeşi aici, învârţi acolo, tragi dincolo… Este foarte important de folosit intuiţia, logica, atenţia, mai rar norocul. M-am descoperit supt de acest joc şi chiar după ce îl lăsam la o parte mintea îmi stătea tot la el :). Nu am să mint, am mai aruncat o privire şi pe un walkthrough, dar cred că de vreo 2 ori şi sunt aproape de finalul primului joc. Deci nu, nu e absurd de dificil. Iar când m-am uitat a fost pentru că am uitat o regulă importantă: atunci când primiţi un obiect, vedeţi dacă nu se poate face ceva cu el chiar acolo în „inventar”. Poate se lungeşte, poate se apasă… M-am păcălit de câteva ori uitând să explorez cubul sau cheia sau altele.

Grafică de calitate, atmosferă superbă întărită de muzică… ce mai: un joc de nota 10 după mine. Preţul nu ar trebui să fie o problemă, cred, pentru fanii genului. Al doilea e mai scump, fiind mai recent, dar îi va veni şi lui rândul la reduceri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *