Hddb, o clonă (bine) intenţionată pentru Everything


Sunt unele programe care îmi schimbă radical modul de a interacţiona cu calculatorul, cu fişierele. De exemplu fără Dropbox aş fi ca fără aer. La fel fără Everything. Pentru tot ce ştiu numele folosesc Everything pentru deschidere, nu MS Explorer. Totul îmi este imediat accesibil! Şi despre câte alternative am scris! SwiftSearch, QuickSearch, Locate32… Dar tot la Everything m-am întors. Într-un articol am scris un lucru care nu îmi place: când conectez harddiskul extern îl indexează şi sistemul îngheaţă/încetineşte o vreme (doar trebuie să indexeze 2TB). Se pare că nu sunt singurul deranjat de aceasta.

imagine

Cineva s-a gândit să facă o copie după Everything, făţiş, nu pe ascuns, „corectând” tocmai acest aspect: indexarea se face doar la cerere expresă, nu automat, când „vrea” Everything. Cu Hddb autorul a reuşit astfel să facă o clonă destul de reuşită. Mai sus vedeţi că include şi un fel de Explorer în lateral, cum nu avem în Everything. În fapt însă în testele mele nu s-a descurcat la fel de bine ca şi Everything. Dar de un 9 (din 10) aş spune că da. Pe de altă parte m-am trezit că am vrut să caut un fişier făcut acum 10 minute (îi ştiam numele, evident) dar nu l-a găsit pentru că nu am cerut „manual” reindexarea. Rămâne deci să decideţi: dacă această indexare la comandă vă convine, fiind deranjat de indexarea live făcută de Everything, atunci poate îi daţi o şansă acestui program.

Înainte să închei: SwiftSearch a introdus căutarea pe toate unităţile, dar la mine ţine ocupat în memorie şi 200-250MB. Şi fiecare căutare provoacă vreo secundă de îngheţare. QuickSearch pare a mai fi progresat, dar un enter pe un rezultat tot nu deschide direct fişierul sau folderul. Şi la căutări are mici blocaje, pe când Everything curge lin. Locale32 e tot abandonat. Şi da, nici Everything de la 1.3.3.658b Beta nu a mai progresat. Păcat. Poate dacă Hddb reuşeşte să se mai perfecţioneze, iar treaba cu actualizarea manuală o introduce ca opţiune la latitudinea utilizatorului, vom avea un produs de reţinut.

PS: Să nu uit – Listary permite nişte căutări fantastice printre fişiere şi foldere. Am versiunea portabilă pe calculator, dar nu o folosesc constant. Oricum, mi s-a părut teribil programul.  Am scris despre program în aici, în 2010, dar de atunci a mai evoluat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Cosmin spune:

  Cu HDD extern conectat, dacă faci setarea in Everything să nu îl indexeze deloc… nu reusesti sa rezolvi ce te deranjează? Se poate adauga o intreaga partitie de pe butonul Folder din Options – Indexes – Exclude.

  Cred ca de aici am aflat de program, asa ca tin sa va multumesc pentru ca si mie imi usureaza lucrul.

 2. radu.capan spune:

  Eu îl vreau indexat, de aceea las să îl indexeze. Doar şi de acolo vreau să găsesc rapid fişiere. Dar pe un HDD extern datele nu se schimbă aşa des (la mine). Drept urmare mi-ar plăcea un mixt între Everything şi Hddb: să pot indica per unitate dacă să facă indexare automată sau manuală.

 3. Gaby spune:

  Dacă nu mă înșel, Locate32 realiza asemenea operații, însa… dacă dorești să faci indexarea doar formal, ca o bază de date, atunci ar fi o oarecare solutie în WhereIsIT, dar… versiunea free (Lite) este doar un browser de cataloage realizate cu versiunile comercială sau shareware (care și așa are limitările ei)…

 4. Permafrost spune:

  Buna ziua .
  Hddb la mine nici nu vrea sa porneasca pe Win7Ult , am cerut sfat pe FB de la producator raspunzand caci este nevoie de admin rights , dar nici asa nu merge .
  – Am incercat mai multe asemenea programe , cerinta fiind sa caute si pe FAT , singurul care a ramas in viata fiind … Ultra File Search …. nu este iute ca fulgerul , nu are nevoie de index , cauta si pe USB , si scaneaza sistemul meu de 1 T care este full in circa 20 – 30 de sec daca bifez toate partitiile , cu fisierele ascunse !! cu tot .
  – Face treaba ca lumea la curatat ramasite dupa dezinstalari de programe .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *