Una este webul, alta internetul


La o primă privire diferenţa este irelevantă pentru cei mai mulţi dintre noi. Şi probabil pentru cei mai mulţi va rămâne irelevantă. Dar ce m-a fascinat la acest clip este că pornind de la una a ajuns să trateze alta… de fapt altele, multe lucruri interesante, legate şi de istoria internetului, de istoria world wide web-ului. Dacă vreun detaliu pomenit în clip vă interesează mergeţi pe YouTube la clip şi vedeţi descrierea. Veţi găsi numeroase linkuri care vă duc mai departe în ce direcţie doriţi. Ca bonus mai pun şi un clip despre rezoluţia… ochiului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Sorin spune:

  Sincer să fiu, nici nu știam că „web” și „internet” sînt diferiți (sau diferite). Și mai mărturisesc ceva: de foarte puțină vreme am aflat că turturelele și guguștiucii sînt cu totul altceva. Și de fapt, păsăricile(!) ce le tot urmăresc la geam sînt de fapt… guguștiuci. Iar porumbeii e alții, chiar de le seamănă oarecum. Pornind de la verbul „salt”, vă invit să experimentați expresii cu „săltat” și… „asaltat”. Și mai aș avea ceava: care este diferență dintre talaz și taluz ?! Ați recunoscut asemănarea între cele două… valuri ?!
  Expresii și termeni apropiați, folosiți în mod uzual, și frecvent confundați, dar totuși așa de diferiți. Confuzia este totuși altceva, manifestarea tipică fiind: „biți” – „baiți”, sau „bits” – „bytes” !

 2. Elena Popescu spune:

  Diferenţa intre web şi internet

  Multa lume utilizeaza termenii de Internet si World Wide Web (Web) cu acelasi sens, dar de fapt sunt doua lucruri diferite:
  Internetul este o retea de retele, o infrastructura de interconectare. La ea sunt legate milioane de calculatoare, formând o reţea în care orice calculator poate comunica cu oricare altul, atâta timp cat sunt conectate la Internet.
  World Wide Web, sau mai simplu Web, este o modalitate de a accesa informaţia din Internet. Webul utilizeaza protocolul HTTP care este unul dintre „limbajele” vorbite pe Internet. Webul utilizeaza de asemenea browsere pentru a accesa documentele web care senumesc pagini web.
  In concluzie WWW este una din modalităţile in care informatia este transmisa şi organizată în Internet. Internetul (si nu WWW) utilizeaza de asemenea alte modalităţi de organizare şi transfer a informaţiei: email, FTP, Usenet, etc. In concluzie WWW (web) este doar una dintre componentele Internetului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *