Monument Valey pentru Android şi iOS


Nu de mult am fost cucerit de The Room (primul l-am terminat, al doilea… urmează). Mi-a plăcut atmosfera din acel joc, dar în sine nu era ceva nou. În schimb astăzi am trăit o prea scurtă dar atât de frumoasă experienţă de joc cu Monument Valey (se găseşte pentru Android la 13 lei şi pentru iOS la 4usd). Singura, dar absolut singura parte negativă a acestui joc este că are doar 10 niveluri şi le puteţi termina probabil şi într-o oră. Prea rapid, mult prea rapid! Merită atunci 13 lei? Veţi decide. Eu pot spune că jocul este original şi o încântare pentru suflet (dacă doar cu pac-pac vă jucaţi… ignoraţi jocul).

imagine

Există desigur o poveste în spate, despre Ida care porneşte într-o călătorie într-un univers total neobişnuit. În fapt adesea, foarte des, acest joc se bazează pe iluzii vizuale care pun neuronii în încurcătură. Şi aceasta pe fondul unor niveluri realizate grafic la nivel de artă. Şi nu doar grafica impresionează ci şi dibăcia nivelurilor, în faţa cărora nu pot spune decât: jos pălăria. De fapt sunt porţiuni (poate uneori prea mari) în care nu poţi merge decât liniar, dar şi atunci îţi găseşti plăcerea în ce vezi, auzi, în frumoasa împletire a „monumentelor” despre care vorbeşte titlul. Ca să fiu ceva mai clar, trebuie să o ducem pe Ida de la un punct de plecare la unul de sosire, iar drumul i-l modificăm apelând la nişte manivele, pentru rotiri, respectiv la nişte cerculeţe ieşite pentru glisări. Atunci când pari a fi blocat trebuie să găseşti acea mişcare ce realizează imposibilul fizic printr-o iluzie. Huh: e greu de explicat. Dar superb de jucat.

Faptul că l-am terminat fără vreun hint (există, desigur, walkthrough-uri pe internet, text şi video) nu mă face să am o opinie bună despre mine 😉 ci să cred jocul uşor. L-am dat copiilor mei şi au ajuns rapid la nivelul 5… sunt sigur că îl pot termina fără probleme. Da, mi-aş fi dorit să fie mai dificil ca să mă ţină mai multe ore, zile. Mi-ar fi plăcut să fie cu 50, nu 10 niveluri. Dar nu sunt nemulţumit: cât a fost, a fost frumos. M-am plimbat prin construcţii minunate… uneori cu capul în jos; am mers singur, dar şi cu simpaticul totem galben (ce interesant de lucrat în pereche); am spus „wow” la cutia compactă şi m-am învârtit la ultimul nivel să intru pe cele trei porţi; la final misterioasa populaţie gen… ciori s-a colorat frumos şi şi-a luat zborul.  Dacă vă va prinde şi pe Dvs jocul, mai am o singură recomandare: lucrările inspirate de joc.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *