9 Elefants pentru iOS şi Android


9 Elefants (disponibil pentru iOS la 3usd sau pentru Android la 10 lei) va fi pe gustul amatorilor de ghicitori. Personal am admirat grafica şi umorul jocului, dar am găsit puţin obositor stilul de joc, cu dialogurile şi schimbările de ecran. Dar totul depinde de cât de mult vă va prinde jocul: dacă vă prinde, atunci minusurile pot fi neglijabile. Pe scurt o avem pe Laura, fiica unui profesor francez care a inventat un aparat foto cu capacităţi neobişnuite. Profesorul dispare, iar fiica revine la Paris pentru a-l găsi. Şi astfel porneşte aventura.

imagine imagine

Când l-am văzut pe Android m-am temut că e în franceză: în ciuda capturilor de acolo rulează şi în engleză. Poate în viitor şi în alte limbi. Cum se „vorbeşte” (scrie) mult în acest joc, cunoaşterea limbii (engleză sau franceză) e esenţială. Poate şi un Google pe aproape, pentru întrebările ce depăşesc cultura personală 🙂 . Personajele cu care vom interacţiona sunt cumva la xerox puse pe enigme: ne ajută doar dacă le răspundem la diverse provocări: să punem în ordine cronologică numele capitalei Franţei sau tehnicile fotografice, să rezolvăm probleme de matematică şi logică, să găsim soluţia la diverse genuri de jocuri. În total peste 200 de astfel de provocări, ceea ce constituie fără îndoială atuul major al jocului. Pe măsură ce jucăm harta se extinde, călătorind în diverse părţi ale Parisului (poate şi în afara lui… eu nu am ajuns acolo).

imagine imagine

Nu ştiu cât s-ar putea vorbi de originalitate cu acest joc, dar cu siguranţă este o ieşire din tiparul celor mai comune jocuri pentru smartphone-uri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *