Raindrop.io: Un excelent serviciu online pentru semne de carte


Fiecare navigator oferă un sistem de semne de carte (bookmarks) aşa că un serviciu online poate părea nu tocmai util/necesar. Desigur, de-a lungul timpului au fost tot felul de astfel de servicii… au venit şi s-au dus. Unele nu :), normal. Un nou venit pe această piaţă este Raindrop.io, iar eu unul îl salut din inimă. În spate sunt nişte ruşi (iar resturi de rusă mai tot apar pe ici pe colo… sper că vor fi fixate aceste probleme), dar este mai puţin relevant. Cine l-a făcut a făcut o treabă nu bună ci foarte bună… dar unele lucruri mai cer finisare, ca la orice început.

imagine

În cea mai simplă formă, webaplicaţia merge cel mai bine folosită cu o extensie pentru navigatorul favorit. În cazul meu Chrome. Dar se găseşte şi pentru Firefox, pentru Opera sau Safari… sau pur şi simplu ca bookmarklet. Am făcut teste cu extensia pentru Chrome şi cea pentru Firefox: prima s-a comportat mai bine, a doua nereuşind la fel de mult/bine să detecteze titlul, descrierea şi imaginea pentru un articol. Acestea sunt editabile imediat, înainte de salvarea semnului de carte! Mai observaţi că puteţi pune etichete, pentru o regăsire mai uşoară ulterior. Dacă nu se reuşeşte găsirea unei imagini, extensia se oferă să facă o captură a paginii (cât de cool!). Semnele de carte pot fi salvate pe colecţii. De asemenea mai este relevant tipul: Link, Photo, Article şi Content. Pe moment – sau îmi scapă ceva – diferenţa este între Link (se memorează doar linkul) şi Article (se memorează şi textul, nu doar url-ul). Nu găsesc nici documentaţie cu cum ar trebui să se comporte semnul de carte pentru Photo sau Content.

imagine

Ce îmi place este că materialele salvate ca articole le regăseşti după cum se vede mai jos: strict conţinutul (text şi imagini), „curăţat” de elementele de design ale sitului respectiv. Da, despre Raindrop.io am aflat via AddictiveTips.com. Şi tot de acolo am aflat despre Reme.io, despre care voi decide dacă scriu după ce văd despre ce este vorba :). Raindrop.io mai are mici facilităţi care fac mult. Îmi place cât de frumos se pot face colecţiile (categoriile) şi asigna o imagine (iconiţă). Îmi place că cu mouse-ul poţi reorganiza colecţiile şi că poţi trage un semne de carte dintr-o colecţie în alta. Interfaţa este bine făcută – repet, mai sunt rusisme scăpate şi nu totul funcţionează 100% perfect – şi te prinzi rapid cum editezi, cum ştergi… Poţi să faci colecţii publice, pentru cei care ar putea fi interesaţi de semnele tale de carte. Te poţi tu înscrie la colecţiile altora.

imagine

Să sperăm că extensiile auxiliare vor deveni mai bune şi că se vor îngriji de ultimele detalii ale interfeţei. Şi aşa, pe mine aplicaţia m-a convins şi o voi folosi pentru acele semne de carte pe care vreau să le regăsesc uşor oriunde am acces la internet.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Xantes spune:

  NU a reusit si nu cred ca va reusi Raindrop.to, sa rivalizeze cu, acum defunctul, „zootool.com” si nici cu „springpadit.com”!

 2. Elena Popescu spune:

  Foarte bun acest articol. Posibilitatea de a folosi semne de carte organizate ierarhic pe domenii, subdomenii, articole, imagini, retete, etc, te scuteşte de corvoada de a căuta mereu acelaşi subiect sau informatie. Poti regăsi informatile uzuale fără a repeta căutarea sau căutările iniţiale. Pentru un serviciu online cu semne de carte este interesant a nu folosi liste pentru memorarea semnelor de carte ci arbori de clasificare, ceea ce permite o structurare mult superioară a informaţiei.

  Succes si asteptam si alte articole interesante.

 3. rast spune:

  Salut!
  Sunt programator si am inceput sa lucrez la un site de bookmark, din cauza ca alte site-uri mi-au facut niste limite in ceea ce vroiam eu.
  As vrea sa pot face (in pagina web a aplicatiei) si importul din bookmark-ul FireFox, IE…..

 4. rast spune:

  Scuze pentru detalii!
  Nu vreau sa se salveze datele (PHP, MySql, etc…) pe calculatorul lor (server).
  Vreau sa se salveze datele pe calculatorul meu. Poate pe stick… poate am eu un cloud in care am incredere.
  Poate sunt „exasperat” sa nu pierd datele si vreau sa fac 3 copii de siguranta a datelor din bookmark.
  Motive pentru care nu va trebui user name si parola… nu vor mai trebui tinute minte. Alta cauza de pierdere a datelor… probleme de memorie 🙂

 5. Mihai spune:

  Eu l-am testat si mi se pare genial. Poate ca nu va putea rivaliza cu zootool.com, insa, ideea este ca a inceput cu dreptul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *