Despre

table.jpgO echipă de entuziaşti utilizatori ai calculatorului şi ai internetului – probabil astfel ne-am descrie cel mai bine. Din acest entuziasm şi din dorinţa de a împărtăşi din cât cunoaştem noi – mult faţă de unii, puţin faţă de alţii – se nasc articolele care sunt mii la număr!

Cum s-a născut acest sit?

Internetul la începutul mileniului III era… mai primitiv şi mai sărac. Pentru că exista dorinţa de mai multe situri catolice, dar nu prea existau soluţii de hosting accesibile, CNet.ro a pornit la drum ca o „casă” pentru astfel de situri. Pe lângă oferta de hosting (şi email), pe CNet.ro mai apăreau din când în când articolaşe care să ajute spiritele mai atehnice. Aceasta a fost prima etapă.

Apoi în vara lui 2006 lucrurile s-au schimbat. CNet.ro a căpătat structura de blog, a fost migrat pe WordPress, şi a început să ofere zilnic recenzii de programe, jocuri şi situri, dar şi articole pentru webmasteri sau care prezentau diverse noutăţi legate de internet şi calculatoare. Cu timpul partea de hosting a devenit mai puţin necesară, iar accentul a căzut pe articole. Situl rămâne unul catolic, dar audienţa căreia i se adresează e universală.

Obiective

1) O educaţie IT sănătoasă. De ce ar fi nevoie de aşa ceva? Mijloacele de comunicare socială au o putere extraordinară, roadele utilizării lor putând fi pozitive sau negative după utilizarea lor. Biserica a apreciat mereu valoarea lor, atrăgând atenţia asupra abuzurilor şi a utilizărilor greşite. Acest sit este într-un fel o consecinţă firească a acestei „politici” a Bisericii, articolele publicate pe sit dorind să orienteze spre (în primul rând) o utilizare (şi în al doilea rând) corectă a calculatorului şi internetului.

2) Îmbogăţirea prezenţei catolice româneşti în spaţiul virtual. CNet.ro a oferit şi continuă să ofere servicii de hosting exclusiv pentru proiectele catolice.

Echipa

Principalul editor şi autor al articolelor de pe CNet.ro este Radu Capan, în acelaşi timp (de fapt în primul rând) editor la Catholica.ro. Alături de el scrie la acest sit soţia lui, Oana Capan. De fapt ei împreună „semnează” mai multe situri (cel mai recent şi drag proiect al lor fiind Cateheza.ro). Al treilea autor pe acest sit este Jürgen Toth.

Desigur, accidental pe acest sit mai scriu şi alte persoane, precum Raimondo-Mario Rupp, Andrei Tiut şi alţii. În fapt situl este deschis pentru autori oaspeţi (guests bloggers), conform celor descrise aici.

* * *

Vă recomandăm să vedeţi pagina de Întrebări frecvente.